Skip to content

Channable optimalisatie

Channable is een sterke feedmanagement-, marketplace-, en dynamic advertising tool met talloze mogelijkheden om jouw assortiment te promoten via externe kanalen.

De instellingen zijn voornamelijk regel-gebaseerd, op basis van IFTTT (if this, then that). Het optimaal inrichten van Channable kan de ROI van campagnes enorm verbeteren. Ik help graag met het aansluiten van kanalen, uitbreiden van regels en verbeteren van de ROI.

Nieuwe Channable gebruiker?

Wil jij starten met Channable? Als je bij het aanmaken van je account de referrercode BUBBLEUP_NL285 gebruikt dan help ik je kosteloos bij de eerste opzet van je account. Via een korte training en tips & tricks kun je direct goed van start gaan.

Neem contact op als het account is aangemaakt, of als ik je daarbij kan helpen. 

Marketplace verkoop

Verkoop via API of productfeed eenvoudig via marketplaces als Bol.com, Amazon.nl en vele andere internationale marketplaces.

Productfeed optimalisatie

Optimaliseer per kanaal de productspecificaties, de prijsstelling, de categoriemapping en veel meer, 

Dynamische advertenties

Genereer automatisch advertenties in Google en Bing, dynamich ingevuld op basis van je productdata, voorraadstand, etc.

Channable icm Bol.com / Amazon.nl / etc.

Het openstellen van het Bol.com platform voor externe verkopers heeft een enorme impuls geleverd aan zowel het aanbod op Bol.com, als het bereik dat je als webshop kunt behalen. De afgelopen jaren heeft deze marketplace-markt zich flink ontwikkeld en kun je door slim gebruik te maken van tussenliggende systemen eenvoudig verkopen op zulke platforms. Met de lancering van Amazon.nl wordt de stap naar de Europese markt nog eenvoudiger. De Nederlandstalige verkoop-omgeving maakt het laagdrempelig om van start te gaan en te starten met het testen van de potentie. Het aanbod is vervolgens eenvoudig uit te breiden naar Amazon Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa.

Channable is een van de vele marketplace-integrators. Channable onderscheidt zich onder andere door een simpele prijsstructuur zonder opstartkosten en een aantal uitbreidingen op het systeem, waaronder dynamic advertising in Google en Bing. Door Channable en Bol.com, Amazon.nl of een andere marketplace te koppelen via de API connector (eenvoudig op te zetten) kun je direct je assortiment, of een gedeelte daarvan, doorsturen. In Channable stel je op basis van welke regels in of een product mag worden aangeboden op het platform én met welke prijs en content. Doordat je deze informatie per kanaal kunt aanpassen in Channable heb je veel vrijheid en kun je per kanaal een specifieke strategie uitwerken.

Geavanceerde regels in Channable

Vaak is het in een CMS systeem niet mogelijk of omslachtig om in bulk aanpassingen te doen aan productcontent. Laat staan dat er voor 1 product meerdere varianten van omschrijvingen of specificaties zijn. In Channable is dit wel mogelijk, door het uitgebreide ‘Regels’ systeem. Op basis van het IFTTT (If this then that) principe kun je tal van optimalisaties doorvoeren om je productcontent te verrijken en perfect aan te laten sluiten bij de marketplace of het advertentiekanaal dat je wilt inzetten.

Een aantal voorbeelden van gecombineerde regels in Channable:

  • Titel: Check of de merknaam in de producttitel staat. Zo niet, voeg die toe.
  • Titel: Indien een product in de aanbieding is, voeg het woord ‘Actie‘ toe aan het eind van de producttitel.
  • Specificaties: Indien er geen kleur is ingevuld en het woord ‘zwart‘ in de producttitel staat, voeg dan ‘zwart‘ toe als kleur.
  • ROI: Bereken de nettomarge na platformcommissie en sluit producten uit die verlieslatend zijn.
  • ROI: verdeel het assortiment in prijsklasses om CPC biedingen op basis van prijsklasse te doen.
Door mijn jarenlange ervaring met Channable kan ik helpen om jouw Channable account te optimaliseren. 
 
 

7 jaar Marketplace ervaring

14 jaar E-commerce en 7 jaar marketplace ervaring.
Zo ben je zeker van brede expertise om je in elke stap van marketplace verkoop te ondersteunen. Ik heb gewerkt voor kleine en grote webshops in diverse branches

Benieuwd hoe jij Channable optimaal kunt inzetten?

Neem contact met mij op voor vrijblijvend advies over de inzet van Channable.

Nieuwe Channable gebruiker?

Wil jij starten met Channable? Als je bij het aanmaken van je account de referentie code BUBBLEUP_NL285 gebruikt dan help ik je kosteloos bij de eerste opzet van je account. Via een korte training en tips & tricks kun je direct goed van start gaan.

Neem contact op als het account is aangemaakt, of als ik je daarbij kan helpen.