Verkoop via marketplaces

Via de marketplace systemen van o.a. Bol.com en Amazon kun je eenvoudig je assortiment onder de aandacht brengen van een miljoenenpubliek. Door gebruik te maken van tooling én de juiste strategie kan het marketplace kanaal een kansrijke toevoeging aan de marketingmix zijn. 

Ik help retailers, online verkopers en groothandelaren bij het starten op B2C marketplaces. Daarbij focus ik op kennisdeling en een hands-on aanpak om de organisatie verder te helpen en effect op korte termijn te realiseren.

6 jaar Marketplace ervaring

12 jaar E-commerce – en 6 jaar marketplace ervaring, met grote en kleine webshops. Met mijn ondersteuning ben je verzekerd van brede expertise om je in elke stap van marketplace verkoop te ondersteunen!

Opstart + Tooling

Of er al wordt verkocht via marketplaces of dat alles nog moet worden opgezet: Ik help de processen te versnellen en te automatiseren om snel resultaat te boeken.

Strategie + Content

Voor elke marketplace gelden andere succesfactoren. Hiervoor optimaliseren we de productdata en bepalen we een strategie voor lange termijn impact.

Training + Optimalisatie

Door kennisoverdracht zorg ik dat jouw medewerkers de kanalen zelf kunnen beheren en optimaliseren. 
Tijdelijke ondersteuning – Langdurig effect.

Marketplace bureau gericht op kennisdeling

Als zelfstandig ondernemer richt ik mij op bedrijven die graag zelf stappen willen zetten op marketplaces maar nog onvoldoende kennis in huis hebben. Ik help bij de opstart of optimalisatie en train medewerkers om zelf aan de slag te gaan met marketplace verkoop. Ik werk vaak bij het bedrijf op locatie, eventueel voor een langere periode ter overbrugging van een vacature of zwangerschapsverlof. Over het algemeen zijn dit trajecten waarbij ik 2 dagen per week meewerk, afhankelijk van waar de organisatie staat.

Jouw webshop koppelen met een marketplace

Praktisch elk platform valt via tooling te koppelen aan marketplaces. Zo profiteer je van veel automatiseringsmogelijkheden. Is dit toch niet mogelijk, dan kan er ook worden gewerkt via een productfeed of Excel bestand. Ik help indien gewenst bij bij het technisch opzetten van deze koppeling en zorg dat er gestart kan worden. Ik heb ervaring met een scala aan webshop-systemen.

Via een API koppeling kun je de bestellingen van een marketplace automatisch doorsturen naar je eigen platform voor de afhandeling. Zo wordt de marketplace een additioneel verkoopkanaal met beperkte tijdsinvestering.

Benieuwd naar mijn Marketplace ideeën voor jouw assortiment?

Door mijn jarenlange ervaring met marketplaces zoals Bol.com en Amazon kan ik jouw organisatie helpen om snel van start te gaan, bestaande processen te optimaliseren en de omzet en ROI te maximaliseren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!